Ik Kies Opleiding Media Technologie N4
Opleiding Media Technologie N4

Over de opleiding

Niveau: 4     Duur: 3 jaar


JIJ...

Jij bent van nature nieuwsgierig naar de tech- nologie achter en het traject voorafgaand aan grote TV-producties als The Voice of Holland, of naar hoe slowmotions en clipjes op het online FOX Sports platform in elkaar gezet worden. Een baan ‘achter de schermen’ bij televisie zie jij wel zitten.


DE OPLEIDING

MBO College Hilversum is, in samenwerking met NEP (het grootste mediatechnologie bedrijf ter wereld!), de nieuwe specialisatie Mediatechnologie gestart. Een mbo-opleiding op niveau 4, voor jongeren bij wie IT-systemen, netwer- ken en nieuwsgierigheid naar de nieuwste mediatechnieken in het DNA zitten. Tijdens deze specialisatie leer je onder meer hoe je een media IT-systeem bouwt, hoe webcontent, social media content en live video streaming de nieuwe manier van televisie kijken mogelijk maakt. Na afloop van de opleiding weet je precies hoe montagesystemen, transcoders, content distributienetwerken, datacenters en play-out systemen werken. Je kunt tv-makers ondersteunen en zorgt dat alle programma’s op tijd op TV en internet te zien zijn.


DUUR EN OPBOUW VAN DE OPLEIDING

Kies je voor Media Technologie, dan start je in het eerste jaar in een breed Media basisjaar. In dit jaar leer je de basisprincipes van camera, licht, geluid, montage, beeldtechniek, vormge- ving, animatie en diverse media-softwarepak- ketten. Je ontdekt welke banen er allemaal zijn achter de schermen binnen de Media industrie. We organiseren in samenwerking met de grote bedrijven als NEP, United en andere mediabe- drijven in Hilversum workshops, meeloopdagen en lessen. Hierdoor kom je er achter wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je hart ligt. Aan het einde van het eerste jaar maak je de keuze richting Media Technologie. Het tweede jaar start met een stage zodat je in de praktijk ervaring opdoet. Daarna kom je terug naar school en gaan we de diepte in op het gebied van Media Technologie. In het derde jaar vervol- gen we dit en het laatste half jaar ga je weer op stage. In deze stage doe je de laatste praktijk- ervaring op zodat je daarna aan het werk kunt gaan of door gaat leren. Je opleiding sluit je af met een praktijkexamen wat in samenwerking met het werkveld opgezet wordt.


KENNISMAKEN EN AANMELDEN

Neem voor meer informatie eens een kijkje op onze website, www.ikkiesmedia.nl. Daar kun je je ook aanmelden voor de kennismaking; een lesmiddag op het Media Park, achter de schermen in de studio’s, postpro- ductiefaciliteiten en technologie-hub van NEP. Daar laten we je precies zien wat de opleiding inhoudt.


TOELATING

Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding, voldoe je aan de volgende eisen:

  • Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg)
  • Mbo-diploma niveau 3 van een verwante beroepsopleiding
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Je wordt uitgenodigd voor een gesprek, waarbij jouw motivatie een belangrijke rol speelt.


Wil je komen kijken of meer informatie? Neem dan contact op met Secretariaat Media.
© 2018 ROCvA Media. Alle rechten voorbehouden.