Ik Kies Opleiding Broadcast Productions N4
Opleiding Broadcast Productions N4

Over de opleiding

Niveau: 4     Duur: 3 jaar


DE OPLEIDING

Tijdens de opleiding leer je alles over het maken van content en beeld. Hoe de camera’s werken, ENG- en meercamera-technieken, Camjo en montages. Je weet wat er komt kijken bij meer-camera-registraties en bij tv- uitzendingen, maar je kan ook zelfstandig items draaien en monteren. Ook leer je alles van beeldtechniek, licht en audio. In de specialisatierichting Broadcast Operations werkt de Media opleiding nauw samen met het facilitaire bedrijf United. Je krijgt lessen van professionals en je krijgt de mogelijkheid stage te lopen bij United College. Een deel van de lessen vindt plaats op het Mediapark in Studio 6; onze eigen televisiestudio van 1000m2.


DUUR EN OPBOUW VAN DE OPLEIDING

Kies je voor Broadcast Operations, dan start je in het eerste jaar in een breed Media basisjaar. In dit jaar leer je de basisprincipes van camera, licht, geluid, montage, beeldtechniek, vormgeving, animatie en diverse media- softwarepakketten. Je ontdekt welke banen er allemaal zijn achter de schermen binnen de Media industrie. We organiseren in samenwerking met de grote bedrijven als NEP, United en andere mediabedrijven in Hilversum workshops, meeloopdagen en lessen. Hierdoor kom je er achter wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar je hart ligt. Aan het einde van het eerste jaar maak je de keuze richting Broadcast Operations. Het twee- de jaar start met een stage zodat je in de prak- tijk ervaring opdoet. Daarna kom je terug naar school en gaan we de diepte in op het gebied van Broadcast Operations. In het derde jaar vervolgen we dit en het laatste half jaar ga je weer op stage. In deze stage doe je de laatste praktijkervaring op zodat je daarna aan het werk kunt gaan of door gaat leren. Je opleiding sluit je af met een praktijkexamen wat in samenwer- king met het werkveld opgezet wordt.


KENNISMAKEN EN AANMELDEN

Neem voor meer informatie eens een kijkje op onze website, www.ikkiesmedia.nl. Daar kun je je ook aanmelden voor de kennismaking; een lesmiddag op het Media Park, achter de schermen in de studio’s, postproductiefaciliteiten en technologie-hub van NEP. Daar laten we je precies zien wat de opleiding inhoudt.


TOELATING

Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding, voldoe je aan de volgende eisen:

  • Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg)
  • Mbo-diploma niveau 3 van een verwante beroepsopleiding
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Je wordt uitgenodigd voor een gesprek, waarbij jouw motivatie een belangrijke rol speelt.


Wil je komen kijken of meer informatie? Neem dan contact op met Secretariaat Media.
© 2018 ROCvA Media. Alle rechten voorbehouden.